Linképítés

Linkek: Az egyik fontos szempont más oldalak a keresőszavakat tartalmazó oldalra mutató linkjeit használja az oldal fontosságának és relevanciájának meghatározására. Minél több a témához kapcsolódó, abban fontosnak ítélt oldal linkel egy adott weboldalra, annál előrébb sorolódik az az előző szempont alapján hasonló megítélésű oldalak között. Ezt legegyszerűbben a tematikus, szerkesztett keresőbarát link katalógusok (például Startlap) teszik lehetővé. Egy oldal értékét a keresők szemében a PageRank határozza meg. Ez a 0 és 10 közötti egész szám megmondja, hogy mennyire tartja fontosan a böngésző az adott oldalt, ezt pedig az oldalra mutató linkek mennyiségéből és minőségéből állapítja meg.

Linképítés során törekszünk arra hogy növeljük a weboldalunkra mutató bejövő hivatkozások számát. A linképítés célja hogy a weboldalunkra olyan látogatók érkezzenek a keresőkből akik a weboldalunkal azonos témakörben kerestek. Ezáltal potenciális ügyfelek látogatják meg az oldalunkat.

Az eredményes linképítéshez elengedhetetlen

Mielőtt elkezdenénk a linképítést válaszuk ki a kulcsszót vagy a kulcsszavakat. Ezeknek nagy jelentőségük van hiszen erre a kulcszóra vagy kulcsszavakra keresve a keresőkben jelenik meg a weboldalunk a találati listán. A találati listán elért helyezés nagyban függ a bejövő linkek számától is. De figyelnünk kell hogy a weboldalunk főoldalán (index) oldalalon a szövegben használjunk kulcsszavakat de nem túl nagy gyakoriságban mert az büntetéssel is járhat ezt hívjuk kucsszó halmozásnak. Általában ez az érték essen 2-8% közé. Szükségünk lesz még egy linkkatalógus gyűjteményre lehetőleg olyan listát készítsünk vagy keressünk amelyben a linkkatalógusokat részletesen mutatják be.

 


Linkkatalógusok használata

Az egyik legismertebb a linképítésben a linkkatalógusok használata. Itt a linkkatalógusokba küldjük be a weboldalunkat releváns kategória megjelölésével.A linkkatalógusoknak kettő fajtája létezik. Van a viszontlinket kérő és van az ennek ellentettje. Amennyiben a viszontlinket kérő katalógust használjuk abban az esetben a linkatalógus álltál megadott linket kell az oldalunkra elhelyezni ellenkező esetben a linkkatalógus szerkesztője nem fogadja el a linkajánlásunkat. Mielőtt a weboldalunkat ajánlanánk beküldésre a linkkatalógusba azelőtt figyelmesen olvassuk el a linkkatalógus szabályzatát. A weboldal leírásánál törekedjünk mindig az egyedi szövegre és kerüljük az olyan leírást amelyben a weboldalunkat az interneten fellelhető legjobb weboldalának mutatjuk be és ne használjunk a szövegben kulcsszó halmozás. Az egyedi szöveg használata fontos hiszen ha olyan szöveggel ajánlunk weboldalt linkkatalógusba amelyel már korábban egy másik linkkatalógusba beküldtük akkor azt nem fogják elfogadni hiszen a Google duplikációval fogja büntetni a linkkatalógust. A másik módszer hogy használjuk az ingyenes tárhelyeket és a blogokat. Az itt nyert link 100%-ban releváns lesz a weboldalunkal hiszen az itt létrehozott weboldalaknak a témaköre 100%-ban megegyezik a weboldalunk témakörével.

Mennyi linket építsek a weboldalam számára?

Sokan nem tudják hogy mennyi linkre lenne szükségük hogy a keresők találati listáján a weboldaluk jó pozíciót érjen el a témakörében.A válasz egyszerű nap mint nap jönnek létre új cégek váltanak tevékenységi kört ezáltal nő a konkurencia száma is. Akinek van weboldala az általában szeretne a keresők találati listáján a lehető legjobb pozíciót elérni. A linképítés soha nem ér véget a lehető legtöbb de a folyamatos linképítés a legjobb.
Linkcsere

A bejövő hivatkozás növelésére szoktak még linkcserét is alkalmazni. Itt figyeljünk hogy mindíg releváns legyen a weboldalunkal és a PageRank értéke minimum a weboldalunkal azonos legyen. A linkcsere egy bizalmon alapuló folyamat hiszen itt semmi garancia arra hogy a partner akivel linket cserélnénk az kint is fogja a késöbbiekben hagyni a weboldalán a mi hivatkozásunkat. Amennyiben ezt nem szeretnénk mindig ellenőrizni abban az esetben csak olyan oldalal cseréljünk linket akinek a szerkesztőjét ismerjük.

FEL

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.